Om meg

CV Jens

Jeg er født 1948 i Asker.

Utdannelse:

 • Ingeniør og befal fra Hærens ingeniørskole 1970
 • Grunnfag i idrett fra Norges Idrettshøyskole 1981
 • Grunnkurs i matematikk og informatikk fra Universitetet i Oslo 1983.
 • Ernæringsterapeut Dip ION fra Institute for Optimum Nutrition i London 2000
 • Nesten fullført en mastergrad i Ernæring, helse og miljø ved Høgskolen i Akershus 2006-2012. Mangler å skrive selve masteroppgaven

25 års variert erfaring fra byggebransjen. Konsulent og entreprenørvirksomhet.

Fra våren 2000 har jeg arbeidet som ernæringsterapeut på fulltid. Startet med konsultasjoner, først på eget kontor i Oslo sentrum, dernest på Arena Medisinske senter på Ullevål Stadion, senere Ullevål Hageby. Startet så smått med undervisning 2002 og frem til 2012 var jeg engasjert av flere skoler. Jeg utarbeidet et 6 dagers undervisningsopplegg i ernæring og helse som ble benyttet i forskjellige sammenhenger.

I 2008 ble jeg engasjert av Tunsberg Medisinske Skole i Tønsberg som ansvarlig for ernæringsundervisningen og fra 2012 har det vært min hovedaktivitet. Jeg begynte med å skrive om kostholdsveilederstudiet, et nettstudium om sammenhengen mellom kosthold og helse. I 2012 ble studiet fullstendig omarbeidet til den formen det har i dag. Siden omleggingen i 2012 har vi hatt nesten 700 studenter på dette studiet.

I hele denne perioden har jeg hatt egne pasienter. Per i dag har jeg gjennomført over 2500 konsultasjoner med mennesker i alle aldre og med et stort spekter av helseproblemer. Selvfølgelig kan ikke jeg hjelpe alle, men de fleste har fått en bedring av sin situasjon og kunnskap om ernæring de vil ha nytte av gjennom hele livet. Det er både spennende, hyggelig og givende å kunne bidra til at pasientene får en bedret hverdag.Mine styrker:

 • Grundige kunnskaper
 • Har både oversikt og detaljkunnskap om matens påvirkning på helsen
 • Evne til å forklare kompliserte problemstillinger på en forståelig måte
 • Inspirerende foredragsholder
 • God formuleringsevne både skriftlig og muntlig
 • Positiv og godt humør
 • God til å improvisere og finne gode løsninger på problemer som dukker opp
 • Nøye med tid. Holder tiden.Interesser
Jeg har alltid vært interessert i fysiske aktiviteter. Var meget aktiv som barn men ikke involvert i organisert idrett før 14-15 års alderen da jeg begynte med bandy og håndball. Som barn spilte jeg mye ball og gikk på ski og skøyter. Hoppet på ski frem til 12 årsalderen. Spilte håndball på forskjellig nivå frem til jeg avsluttet 42 år gammel med å spille for Asker i nest øverste divisjon. Var i mange år trener for jente og damelag. Rundt 1980 begynte jeg med brettseiling, noe jeg drev mye med frem til 1999 da jeg flyttet fra Asker til Oslo. I dag trener jeg jevnlig på et treningssenter. Jeg prøver også å få noen dager på ski hver vinter. Skiferie er nær det optimale.

Ikke unaturlig med min byggbakgrunn har jeg i hele mitt voksne liv bygget eller pusset opp. Det første huset, hvor jeg bygde alt unntatt å sette opp råbygget på grunnmuren, ble bygget 1974-1975. Etter det innredning av hele kjelleren i hus nr to 1982 - 1984. Oppussing av leilighet til datteren, og hjelp til kjellerarbeid på hennes andre bolig. Nå sist, i 2011 overtok jeg barndomshjemmet på Nesøya. Etter en større ombygging, tok jeg i 2013 over innredning av 2 etg, hybelleilighet og en rekke innvendige detaljer i hoveddelen av huset. I tillegg har jeg holdt på med anlegg av uteområdet som nå snart er ferdigstilt. Også en stor oppgave.

Jeg liker å reise og spise god mat. Hver vinter prøver vi å ta en uke i Spania for å få litt sol og en avveksling fra det daglige. God mat og god vin er en viktig del av tilværelsen. Naturlig nok er det mat av gode, ferske råvarer som er i fokus. Jeg synes det er gøy å lage mat og synes det er spennende å prøve nye ting.

Øverbergveien 46a

1397 Nesøya

E-post: